건강114

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작성자자연산홍어젓 조회 46회 작성일 2021-11-28 05:20:08 댓글 0

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제114강: 매일 먹는 우유와 밀가루! 장과 피부, 뇌를 망치는 주범이라고?!

#락토프리 #소화효소#글루텐#카소몰핀#DPP-4 효소

매일 먹는 우유와 밀가루! 장과 피부, 뇌를 망치는 주범이라고?!

*본 강의는 미국 클레어랩스의 후원으로 미국에 거주하는 교포들의 건강 증진을 위해서
제작되었음을 알려드립니다.

인류 문명이 수렵사회에서 농경사회에 전환되고 나서, 곡식을 주식으로 삼은 후부터 전에 없던 병들이 생겼습니다. 그리고 우리가 평소 안전하게 여겼던 유제품과 밀가루에는 우리 인체가 소화하기 힘든 단백질이 있습니다. 서구사회에는 실리악병이 그 대표적인 병으로 알려져 있지만, 그 빈도는 극히 드물어요.제가 지난 10년간 딱 두 케이스만 보았을 뿐입니다.

요즘 새롭게 연구되면서, 비실리악병 글루텐 과민성에 대한 연구가 활발히 진행되고 있습니다. 전체 인구의 6% -20% 비실리악명 글루텐 과민성 (NON-CELIAC SPRUE GLUTEN SENSITIVITY)을 갖고 있다고 알려져 있습니다. 그 기전이 첫째는 글루텐의 인한 장투과성 증가이고, 두 번째는 이런 단백질의 분해하는 DPP-4 효소의 부족이라고 알려져 있습니다.

우유의 유청 단백질 (CASEIN PROTEIN)의 경우, 카소몰핀 (beta-casomorphin)이 완전히 분해되지 않고, 흡수될 경우, 자폐증과 연관이 있다고 알려져 있어서, 이 분야도 활발히 연구가 진행 중입니다.

글루텐과 카소몰핀 모두 아미노산 중 프롤린이 풍부해서, 일반적인 소화효소는 이를 분해하기가 어렵습니다. 그래서, 이렇게 프롤린이 풍부한 펩타이드를 분해하는 DPP-4 (dipeptidyl peptidase 4)효소의 중요성이 새롭게 인식되고 있습니다.

사람이 건강하게 장수하기 위해서는 모든 단백질을 완전히 분해할 수 있는 소화효소가 완벽하게 갖추어야 하는데, 나이가 들면서, 부족해지는 소화 효소의 문제는 현대의학이 이제 겨우 인식하기 시작했습니다.

대부분의 건강한 사람에게서 밀가루나 우유는 문제가 되지 않지만, 장건강이 않좋고 피부 트러블이 많은 분은한번 글루텐 free diet (밀가루, 보리, 호밀 금지), 유제품 금식을 한달 간 해보세요. 쌀, 메밀, 귀리, 감자는 괜찮습니다

모두들, 괜찮아 괜찬아, 할 때 우리는 의심을 해야 합니다.

본 강좌에서 소개한 제품은 식품 보조제일 뿐 미식품의약청에서 질병의 치료나 진단에 쓰이도록 허가되지 않았으며, 어떤 병의 치료 목적으로 사용되어서 안됩니다. 모든 병은 반드시 여러분의 주치의와 상의해서 결정하시기 바랍니다.

참고문헌:

장누수 현상에 핵심이라 할 수 있는 조놀린에 대해서는 닥터 파사노의 전설적인 논문 필독 바랍니다.
https://journals.physiology.org/doi/full/10.1152/physrev.00003.2008
카소몰린과 자폐증에 관한 연구 결과는 다음을 참조하세요.
https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.2903/j.efsa.2009.231r
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24657283/
이 외에도 많지만, 이상 두가지는 강력 추천합니다.

미국 안에서 구입 문의: 201-592-0738

NEW YORK Office (뉴욕 오피스)
15009 Northern Blvd, 1st Floor
Flushing, NY 11365
Tel: 718-886-7575
Fax: 718-7574
Email: ezramedicalcare@gmail.com (예약 문의 이메일)
Hours: Mon – Thursday (9:00 AM – 5:00 PM)

New Jersey Office (뉴저지 오피스)
115 Broad Ave
Palisades Park, New Jersey, 07650
Tel: 201-592-5959
Fax: 201-592-5955
Email: reversidehealthnj@gmail.com (예약 문의 이메일)
Hours: Thursday (6:00 PM through 8:00 PM), Fri-Sat (9:00 AM – 5:00 PM)
남언니 : 박사님 영상 요약
2:50 카제인 글루텐으로 인한 야기된 소화불량과 동반한 증상
4:02 본 강의의 목적(DPP-4 소화효소의 중요성)
4:31 글루텐이란?(밀가루에 함유된 단백질)
6:00 밀가루(글루텐)으로 야기될 수 있는 증상_헤르페스 모양 피부염
7:09 밀가루(글루텐)으로 야기될 수 있는 증상_실리악병
8:19 밀가루(글루텐)으로 야기될 수 있는 증상_장 누수(Leaky Gut)
9:30 장누수가 일으키는 다양한 증상들
11:48 카제인이란?(유제품에 함유된 단백질)
12:28 유제품(카제인)_유제품과 빵에 들어가있는 엑스로핀_자폐증을 일으키는 주범
13:14 유제품(카제인)_카소모르핀으로 인한 증상들
14:35 DPP-4 효소의 역할_카제인, 글루텐에 함유되어 있는 프롤린 단백질을 분해
15:23 글리아돌핀, 카소모르핀을 분해하는 효소는? DPP-4효소
16:19 DPP-4 효소가 함유되어 있는 제품 소개_세레네이드
17:39 세레네이드가 필요한 사람
19:06 소화효소제 구매시 주의할 점(DPP-4소화효소가 있는지 확인)
19:25 오늘 영상 요약

박사님 항상 좋은 강의 감사 드립니다.
Laura Chung : 인정 많으신 장박사님 그냥 강의를 듣기만해도 가슴이 따뜻 해져요 감사합니다
JOSEPH YOON : 어느정도 알고 있었지만 박사님 강의를 통해 보다 명확하게 알게되었습니다.
좋은 영상 감사합니다.
오별 : 밀가루와 유제품 완전히 끊은지 1년 반이 넘어가는데 확실히 좋습니다. 글루텐과 카제인이 장내 염증을 일으킨다고만 알고 있었는데 어떤 화학적 원리로인지까지도 설명을 들으니 참 소상하고 좋습니다. 감사합니다
Sky view %* : 학교 다닐때 생물학 강의가 외울게 많고 너무 힘들어서 포기했는데 선생님 강의를 들으니 이해가 바로 되네요.. 감사합니다. 명강의 입니다.

[런닝맨] 힘 안쓰는 종국이 | RunningMan EP.114

종국이는 부끄러워요~

런닝맨 114회, 2012.10.07
RUNNINGMAN 奔跑吧兄弟
유재석, 지석진, 김종국, 하하, 개리, 이광수, 송중기, 전소민
송의정 : 김종국이 문근영을 좋아하는 이유는 이름에 '근' 이 들어가기 때문 아닐까
MG K : 봐도봐도 신기한 장면. 김종국 역대예능 통틀어 저렇게 수줍어하고 적극적으로 어필한건 첨 ㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋ
단팥빵 맛있어 : 너무 재밌다ㅋㅋㅋㅋㅋ나중에 또 문근영나왔으면 좋겠다 귀여워
꿈꾸는나무 : 아니근데 문근영씨 목소리 왜케 사랑스럽고 귀여운거야~~♡ 맘이 간질간질해지는 목소리다
탱탱한양갱 : 문근영 얼굴 감싸면서 부끄러워 하는거 왤케 귀엽니? ㅋ

EU Law - The Single Market

The single market is a at the heart of the Brexit debate as access to the market also depends on the free movement of labour. The single market is often taken for granted but required a lot of hard work starting mainly with the Single European Act 1986 that now forms a part of the Treaty on the Functioning of the European Union.

Article 26(1) removes the deadline for the single market as this is an ongoing task while 26(2) defines the single market as "an area without internal frontiers in which the free movement of goods, persons, services and capital is ensured". To achieve these aims 26(3) describes the Council taking action based on the recommendations and advice of the Commission. Article 27 states that when doing this the Commission will take into account the effort required on the part of national economies and can allow for derogations in certain circumstances.

The main power for making legislation comes from Article 114 as Article 115 requires unanimity and only allows for the passing of directives. On the other hand Article 114 makes use of the ordinary legislative procedure and allows for regulations as well as directives. This power is not unlimited as seen in Tobacco Advertising [2000] where the ECJ held that the objective has to be the harmonisation of the internal market but even in Tobacco Advertising [2006] a small change to the original directive showed the broad approach the ECJ would be prepared to take.

There are also, however, qualifications within article 114. Article 114(2) state that the procedure cannot apply to fiscal provisions, free movement of people and employment rights. (3) meanwhile states that for health, safety, environmental and consumer protection the base line is a high level of protection based on the latest scientific research. However the most controversial qualification comes from Arts. 114(4)-(9) which potentially allows member states themselves to go against a harmonising measure. This is rarely used though and can only be applied in restricted circumstances. For (4) the concern must relate to environment, working environment or exceptions from art. 36 and only provides for the retention of existing legislation in that state. (5) does allow for new legislation to be passed but must be specific to that MS and based on new scientific evidence. Thus we can see this is not only restrictive within the Article but the checks from the Commission and the judgments of the ECJ will always be towards enforcing the treaty while the burden of proof itself is on the state. Finally Art. 114(10) allows member states to take temporary measures where there is a concern relating to Art.36.

In practical terms the EU uses this legislation to develop the single market through various approaches such as mutual recognition and setting standards in certain industries. The single market is an on going process and while it is scrutinised from a political and social standpoint it continues to harmonise things across all member states.
Phil Pow : Yo marcus . 72 on EU law exam and 79 on public law - your videos facilitated these acheivements bigtime. Great respect and appreciation to you bro !
Kennedy Bronagh : Thank you so much for your videos. They're so informative and helpful to me.
Daisy : Could you also please make a video on consumer law? Thank you :)
Arushi David : Your videos help me out so much! thank you really!
Adil Ismailov : Please can you explain for me what the deregulation and regulation in the single eu market

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